söndag, juli 05, 2009

I förändring

Då jag sätter fingertopparna mot tangenterna och ämnar organisera och formulera den strida ström av analyserande tänkande kring det jag läser - kommer ingenting ut. Den skrivande krampen som tidigare bara gällde det skönlitterära har nu flyttat över till bokanalyserandet.
Skrivarkursen satte igång en process i mig - och nu kommer jag inte ut. Jag antecknar, samlar. Jag läser inte speciellt mycket. Jo, jag läser serier; Dödvatten av Lars Krantz, Black hole av Charlie Burns, Strangers in paradise av Terry Moore och Wet moon av Ross Campbell. Den sistnämnda påminner mig om något förgånget. Den är mycket rar, men rätt fånig. Suveränt tecknad.

Jag samlar, iakttar, dokumenterar känslor med kameran och skriver - samlar mer. Hela tiden i bakgrunden pågår en process. Att inte skriva är också att skriva - det blir som en klåda inne i hjärnan. Jag skriver hela tiden, men det sker i det inre maskineriet. Kanske inte alltid på pappret och absolut inte för allmänheten. Nej, detta skall sparas men inte nödvändigtvis gömmas. Jag antecknar, sparar och väntar till en lugnare dag.

Gårdagens glädjande överraskning i Google reader - Tinyfeist är tillbaka.

5 kommentarer:

Lisa sa...

Tack fina! Och vet du, du har så rätt. Att inte skriva är tveklöst att skriva. Skrivandet sker, tror jag, oftare än inte i det oskrivna. Orden måste födas innan de kan leva sitt liv på papper eller skärm. De måste födas och gödas. Så låt dem bida sin tid, du vet när det är dags. Fast... jag ser ju här nu att du skriver lika vackert och innerligt som någonsin förut. Dina ord fastnar hos mig. I inlägg och i luften däremellan. När jag läser, och därefter.

marlan sa...

Jag tackar varmast för dina ord.

Lisbeth sa...

Tack för ditt inlägg. Jag känner faktiskt nåt liknande efter skrivarkursen... en inre process... Inser långt in i mig att det kommer att resultera i mer skrivande, men just nu blir ingenting visat utåt. Kanske blir det på ett annat sätt, ett nytt sätt eller en summering av alla mina tidigare sätt. Spänningen stiger ;D

Lisbeth sa...

Ja, jag tror faktiskt det. Allting är inte vad det ser ut för att vara... - intressant :D

Lisa sa...

Hallå! åh, tack ska du ha :) ja visst dagen är bara bra. Saknar dig! kram <3