tisdag, januari 19, 2010

Sju fakta om Linda a.k.a marlan på Avantgardet


Snowflake tycktes vara glad för min återkomst till bloggen. Eller så är detta kanske en hint om att jag ska komma tillbaka?
Hon gav mig i varje fall en så kallad award på sin blogg, vilken går ut på att jag ska avslöja sju intressanta fakta om mig själv. Orsaken till denna award? Jag skrev ett inlägg om Kindred av Octavia Butler, så att Snowflake var tvungen att läsa henne och därmed upptäcka hur otroligt bra Butler är.
Nog utgör dessa sju fakta ett ganska lätt ämne att ta sig an, när jag ska försöka hitta tillbaka till rytmen med vilken jag skriver inläggen på Avantgardet. Jag ger det ett försök.

  1. Jag är extremt mörkrädd. Om jag är ensam hemma kan jag aldrig släcka lampan då jag ska sova. Jag tror inte på monster under sängen, men jag finner mörker fantastiskt obehagligt och upplever att jag får svårt att andas. Jag kan inte gå in i ett mörkt rum, inte ens om det är soprummet mitt på dagen.
  2. En utav mina texter har blivit publicerad i ROKS tidning Kvinnotryck, 2004. Den var även med i specialutgåvan vid 20-årsjubiléet.
  3. Jag har varit vegetarian sedan 11 års ålder och jag har nu levt större delen av mitt liv - grönt. Till ämnet hör också att jag varit med i Djurens Rätt (dåvarande NSMPD) sedan 9-10 års ålder.
  4. Jag har slagit Jante på käften i och med att jag startade min butik på Etsy i skiftet November/December 2009. 6 försäljningar + en och en halv månad senare inser jag att jag faktiskt kan det jag gör, att jag har uppbackning från både vänner och främlingar och att jag nätverkar på ett sätt som jag aldrig har nätverkat förr. 
  5. Jag har väldigt gröna fingrar och har börjat drömma så smått om ett litet hus vid skogens slut (fast helst nära tunnelbanan, helst i Midsommarkransen) eller en liten kolonilott. För tillfället trängs fyrtiotalet olika växter på mina och D's 59 kvadrat.
  6. Jag är nybliven administratör på teambloggen Hearts and Hands United. Vi en grupp hantverkande kvinnor med butiker på Etsy som gått samman för att hjälpa och stötta varandra i våra verksamheter. En av medlemmarna i HHU är Tasha LaRae som sjunger i Arrested Development.
  7. Jag brukar arbeta idellt på Tellus Bio och Café i Midsommarkransen, på Chimos Vänkväll en gång i månaden. Dessa kvällar finner man mig i kassan där jag tar betalt, öppnar ölflaskor med en väldig fart samt delar ut mat till gästerna. Kommer ni dit någon gång - säg hej vettja!

Det var det. Intressant, tjaa.. kanske det. Jag hade roligt då jag skrev det i alla fall.
Enligt instruktionen skulle jag skicka vidare denna award till sju bloggar. Faktum är att jag inte vet om jag ens känner till sju bokbloggar längre. Jag har varit borta härifrån alldeles för länge och de flesta av bokbloggarna känner jag numera bara via Twitter.
Jag låter detta inlägg vara som det är och tackar Snowflake för handtaget till skrivardörren.

3 kommentarer:

snowflake sa...

Rolig läsning! Du har både hårda och mjuka sidor, det är roligt tycker jag.

Men du, du behöver inte ge till bokbloggar. Tror jag i alla fall.

marlan sa...

Tack så mycket. Det var roligt att skriva..

Faktum är ju att jag saknar att skriva å det innerligaste. Det är Dagens sanning.

Titti sa...

Vad roligt med din lilla butik! Jag har inte riktigt hängt med i svängarna då det varit mycket annat. Men den är så fin! Grattis och åt hel-e med Jante!
//Therese (på den i princip stängda bokbloggen.bloggagratis.se)