onsdag, februari 04, 2009

Läsa på väg

Idag skall jag åka tunnelbana långt. Så där långt så att man säkert hinner avverka 25 sidor i varje riktning.
Tänk att det kan vara så skönt att fara med tunnelbanan, att kunna sluta sig inne i en egen bubbla av musik och med en bok i händerna. Jag läser bäst när jaag är på väg. Nog att det var skönt att flytta närmare stan med kortare restid och bättre kommunikationer, men jag saknar det rogivande i att sätta mig på min plats och ha tid att läsa, medan jag är på väg.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jo det blir det :) tack, det ska jag ha!

Anonym sa...

Du kan ju skylla på att du "missade hållplatsen" och läsa vidare nån gång ;)

La Bibliofille sa...

Förstår Din saknad, flyttade vid årsskiftet ytterligare en halvtimma bort från mitt jobb (nu 1 1/2 timma resa), men är inte ett dugg ledsen! Pendelläsning är något av det bästa som finns, faktiskt!

marlan sa...

Snöfrid: ja, det kan man ju såklart göra. Kasnke man bara borde bege sig ut och åka tåg bara för att få läsa lite i lugn och ro?

La bibliofille: Nä, det är en sann frid att kunna resa en bit till arbetet/skolan/valfri destination bara man har sällskap av en god bok. Det gör mig inte så mycket egentligen.

Creutz sa...

Hur sjutton fixar du att att lyssna på musik och läsa samtidigt?!

marlan sa...

Creutz: Jaa.. jag lyssnar iofs oftast på musik med väldigt lite text. Annars så stänger jag liksom bara av musiken, alltså... inne i sinnet. Det låter säkert hur flummigt som helst.
Det är svårare att stänga ute folks konversationer faktiskt.

Anonym sa...

Ja, det varför inte. :) Synd bara att du får betala för att läsa då (teoretiskt sett), men är det en riktigt bra bok kan det kanske vara värt det?