fredag, februari 27, 2009

Therefore repent!

Tänk om Uppryckandet (eller på engelska The rapture) verkligen skulle hända? Tänk om alla goda kristna en dag skulle ryckas bort från jorden och upp mot himlen? Antikrist skulle stiga ner och utsätta syndarna för sju svåra år och därefter kommer Jesus tillbaka och etablerar Tusenårsriket på jorden.
Med grund i denna domedagsprofetia utspelar sig Jim Munroes serie Therefore repent!, som just nu finns att kostnadsfritt ladda hem på författarens hemsida.
Handlingen är förlagd till ett post-Uppryckelsens Chicago, där de "rättrogna" har blivit uppryckta till himlen och de kvarvarande människorna delas upp i dem som tror på ett andra Uppryckande (om de bara ångrar och bättrar sig) och de som inte gör det och fortsätter leva som vanligt.
På Chicagos gator vandrar Guds militanta änglar med maskingevär och rensar upp bland de kvarvarande syndarna. På CNN basunerar president Bush ut tal till folket med Mr. Christ vid sin sida, att om folk bara bättrer sig så kommer det en andra chans att bli upptagen i himlen.
Huvudpersonerna Raven och Mummy är artister som uppträder på rave och festivaler och de kommer tillbaka till Chicago just efter Uppryckningen. De hittar en lägenhet vilken är tom efter att deras tidigare boende blivit upptagna till himlen. Märkliga saker händer som att deras hund börjar tala och de själva och andra människor börjar genomgå magiska mutationer, både till sina utseenden och sina egenskaper. En motståndsrörelse bildas så sakteliga. Kanske bör jag här också inflika att det inte rör sig om kristen propaganda?

Jag har laddat hem serien och den är verkligen bra. Det är lite drygt att sitta och läsa serien på min pyttelilla skärm, men på en normalstor skärm torde det inte vara några problem. Man kan även köpa serien i fysisk form precis som vanligt, men anledningen till att den just nu delas ut fritt är för att göra reklam för den kommande sex delar långa seriesviten Sword of my mouth, vars första del skall släppas i maj. Den startar där Therefore repent! slutar, som en fristående fortsättning på det post-apokalyptiska temat.
Detta är väl värt att hålla korpgluggarna öppna för och tills dess har jag lagt den fysiska versionen av seriealbumet på önskelistan.

6 kommentarer:

Arina sa...

Tack för tipset! Jag har börjat läsa och den verkar intressant, vältecknad i alla fall.

marlan sa...

Ja! Jag blev helt fast!

Jan sa...

Hej, kul att du hittade till min, tyvärr avsomnade serieblogg. Om jag skulle rekommendera en bok därifrån måste det nog bli Alison Bechdel - Fun Home. Här pratar vi litteratur av högsta klass. Den ska du inte missa.

marlan sa...

Ja, vad roligt. jag läste ditt inlägg och så lade jag till den på önskelistan, den verkar grymt bra. Tackar för tipset!

Anonym sa...

Ballt! Jättetack för tipset!

marlan sa...

Alla tiders! Bra litteratur skall spridas!