fredag, oktober 24, 2008

Frukost på sängen

Jag vaknade redan vid halv sex imorse, låg och gled in och ut ur sömnen under täcket medan D gick upp. Hörde vattenkokaren i köket, tassandet utanför sovrumsdörren. Somnade om bara för att i nästa ögonblick väckas av D med en liten bricka med en stor kopp te och en bit kladdkaka med ett brinnande ljus i, på ett fat.
Så upp ur sängen, stoppa i sig frukost och så presenten - en sprillans ny lap top som D glatt döpt till freud. Jag kan döpa om den om jag vill, sade han. Får se om jag ids. Jag har inget emot Freud, han var en rolig farbror trots oidipuskomplex och penisavund hit och dit.
Det var väl på tiden att jag fick en ny dator i och för sig, min gamla laptop skaffade jag 2004, den är tung och otymplig. Jag knäcker ryggen varje gång jag skall släpa den till skola, arbete och bibliotek. freud är som en halv Metro.
Så idag bekantar vi oss med varandra, jag lyssnar på Bon Iver och städar. Solen skiner och balkongdörren står öppen. Piratflaggan på barnens lekstuga svajar i vinden som alltid.
Ikväll kommer några kamrater hit, vi skall dricka några goda öl och äta något litet. Imorgon kommer familjen från Linköping och hälsar på.

Min egen födelsedagspresent till mig själv är Anteckningar från källarhålet av Fjodor Dostojevskij. Jag fann den på Bokbörsen häromdagen, så tack Bokbörsen. Jag har en känsla av att jag lär vara tvungen att lägga band på mig med bokhandlandet från det stället snart, möjligheterna att få tag i det man vill ha av gamla obskyra böcker, är alldeles för bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, Du fyller år. Grattis! :)

marlan sa...

emm: taack.
Jo nu har man blivit lite äldre, förhoppningsvis även lite klokare.

Anonym sa...

Jamen dåså! Då ska jag leta ordentligt efter den! Vet inte hur jag kan ha missat den men. Jo jag såg att det var han :) jaså, ja den verkar lite speciellt. Men säkert bra!

Anonym sa...

Grattis i efterskott, det lät som en underbar födelsedag och sedan att du fick lyssna på Bon Iver hela morgonen. Min man fick den i födelsedagspresent i år av sin syster och den går varm hemma hos oss. Är den perfekta året runt skivan har jag insett.

marlan sa...

lena:
Jaa, den är suverän. Magisk rentav.
Jag kan även rekommendera Bonnie "Prince" Billy. Lite i samma genre skulle man kunna säga.

Anonym sa...

Grattis i efterskott! :)
(ursäkta min sega reaktionsförmåga)