torsdag, augusti 21, 2008

En smula vilse

Överallt startar kurser och utbildningar för människor just nu.
Jag känner mig vilse som inte har ett upprop att gå på, ingen litteraturlista med omöjliga-böcker-som-inte-går-att-få-tag-i att svära över, inget strukturerat läse-schema och avtalade seminarier och föreläsningar att sitta och pimpla Mondos kaffe på.
Det känns sorgligt, som om jag är på avvägar.

Den här terminen är det några resttentor som gäller. Jag skall försöka organisera livet och studiemoralen så gott det går. Om bara D tar med sig Lola till jobbet lite nu och då, så jag kan få lite studiero och kunna sitta på biblioteket, alternativt på SH, ska det nog gå som smort.
Tidigare empiriska studier har visat att undertecknad icke klarar av att upprätthålla studiemoralen i hemmet. Den har en tendens att plana ut och mycket hellre ägnar sig vederbörande åt att gå och fika med vänner, städa under badkaret, spela Wii eller sova.

Flytten kommer närmare. Jag har ännu inte rensat ur förrådet, efter inbrottet. Men flyttkartonger har inhandlats och väntar på att fyllas. El-abonnemang skall upprättas, bredbandsbolag skall bytas och telefonen flyttas.
Vidare bör lastbil bokas och systrar med körkort charmas för att köra, då varken jag eller D har körkort.
Jag har fått reda på vem jag skall överösa med Pocket & prassel nu med, adressaten bor inte alltför långt ifrån mig. Detta skall verkligen bli spännande, just nu är jag smått panikslagen för hur jag skall hantera uppgiften, det löser sig nog.

Hittade förresten Vertigomannens blogg häromdagen. Intressant värre. Jag uppskattar ju Vertigo, då deras böcker ofta appellerar den mer osedliga delen av mig.
Men nu, tillbaka till Pamela och den förbannade dygden!

(Uppdatering, kl 16.35)
Märkligt att när jag postar ett inlägg om vilsenhet består dagens enda kommentar i ett spam med hänvisning till gratis make-up?
Herreminje, bespara mig!!
Nu skall här ner i källarförrådet och rensas. Gratis make-up kan vederbörande spammare köra upp i arslet. Reklam i kommentarerna har jag inte mycket till övers för. Radera!

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag förstår precis. Min sista termin vid universitetet var också sådär, kombinerat med idogt och misslyckat jobbsökande. Men det är nog klokt att gå till ett bibliotek eller annat för att plugga. Jag gick upp vid sju och pluggade hysteriskt hemma med stängd dörr fram tills ett-tiden. Sedan blev det inget mer gjort... men jag tog poängen till slut. Lycka till!

//Therese (bokbloggen.bloggagratis.se)

marlan sa...

Jo, det är nog något sådant jag behöver.
Jag är ju inte ens framme vid början av slutet på min utbildning ännu, så just nu känns det lite trögt.