onsdag, september 03, 2008

Urgängad

Dagen spenderas i sängen, jag är ur gängorna och känner mig krasslig. Det passar sig inte då man egentligen skall begrava sig i kartonger och fortsätta packa.
Jag vill ha tag i böcker av Schopenhauer enkom på grund av det här citatet:
Varje obebyggd och förvildad fläck, som lämnats fri och inte berörts av människohand, smyckar sig snart med växter, blommor och strån, vilkas ursprungliga väsen, naturliga grace och anslående gruppering visar att de inte har växt upp under tuktan av de stora egoisterna utan att naturen här har fått leva fritt.
Varje övergiven liten plats är vacker.
...och jag borde sätta upp ett Projekt oläst, precis som Tinyfeist. Jag har också fantastiskt mycket böcker som jag ännu inte hunnit igenom. Jag har inte ens räknat mina, jag tror inte jag skulle våga. Det underlättar ju inte direkt av att nya böcker ständigt tillkommer. Det bor en tvångsmässig boksamlare i mig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, något som många verkar lyckas med är onekligen det där med att samla på sig bokhög efter bokhög... det känns fint att ha startat mitt lilla projekt. Jag känner mig strukturerad;)

...fast...vilket fint citat... need I say, nu kliar det i fingrarna igen... stopp!

Anonym sa...

Vackert! Du fick mig att vilja läsa mera sånt.

För övrigt verkar det finnas många likheter på din och min dag. Jag är krasslig. Halsen svider och kroppen är trött. Jag har sovit i princip hela dagen. Fattar inte hur det är möjligt att sova så många timmar i sträck.

marlan sa...

Emm: jag sov också hela dagen. Inte undra på att jag inte kunde sova inatt.
lisan: Man kan liksom inte låta bli. Man bara måste ta med sig den och den och den boken hem. ;)