onsdag, augusti 13, 2008

Coraline

Natten sänker sig över vardagsrummet där jag tillbringar nätterna på arbetet. I köket kokar vatten i en liten rostfri kastrull, till pulverkaffet. Jag dricker det starkt men med mycket mjölk. Till detta tunnbrödsknäcke med lite smör. Tiden går så långsamt om natten. Som alltid manar natten till många tankar och jag blir lätt sömnig av att sitta och läsa i timmar.

Jag läste några korta ord på Neil Gaimans blogg om arbetet med filmatiseringen av Coraline och såg även några klipp ifrån nämnda film. Det såg ok ut, faktiskt. Jag fick lite dockteaterkänsla, även om jag misstänker att filmen säkerligen inte kommer att vara lika kuslig som boken, där de suggestiva illustrationerna av Dave McKean samverkar mästerligt med Gaimans skeva berättelse. Men, det blir säkerligen en bra film. Gillar man Tim Burtons animerade filmer, gillar man säkerligen Coraline.

Jag har upptäckt ett litet minus med LibraryThing. För att kunna lägga till fler än 200 böcker måste man betala. Därefter får man lägga till obegränsat med böcker under ett år (jag antar att denna avgift sedan är löpande per år).
Det rör sig inte om mycket pengar, men det är ändå en smula irriterande. Jag låter inte detta hindra mig, det rör sig ju ändå bara om ca 65 kr/år och det är ju trots allt en förträfflig tjänst de tillhandahåller. För 65 kr skulle jag med största säkerhet, på ett år, bara köpa tuggummi i allafall.

Bild: Ur engelska upplagan av Coraline, illustration av Dave McKean.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte ganska mycket om Coraline - boken - men efter att ha sett trailern till filmen förväntar jag mig inte mycket... trodde dockorna skulle vara lite charmigare på något vis.

marlan sa...

Ja, mina förväntningar är inte säskilt höga, mendet kommer nog att bli en rar film. Inte speciellt kuslig, mest bara rar.

Sara Ödmark sa...

Åh, Coraline! Jag längtar.

Anonym sa...

Jag fortsätter också på Library Thing. Det är trots allt en grym sida!

marlan sa...

Japp. Mer LibraryThing åt alla!! :D