lördag, januari 17, 2009

Slumpad utställning


Sjukan håller i sig, så idag tog jag och D (numera även känd som Maskinisten, av förklarliga och ännu för läsarskaran hemliga skäl) oss in till staden för att besöka Apoteket. Bromhexidin skulle inhandlas åt undertecknads ihopslammade luftrör.
Vi skulle även passa på att ta oss en kaffekopp på något fik, så vi ramlade av en slump in på en fantastisk liten utställning på Kaolin på Hornsgatan. Här hade en konstnär vid namn Monica Marcella en utställning av små porslinsfigurer, en blandning mellan kvinnoliknande insekter, mangafigurer och delvis förpuppade larver. Figurerna har små spjut och en av dem stickar med hjälp av blodiga trådar från en annan. Över borden är blodet utspillt, utsprutat. Blandingen mellan det här bisarra, det blodiga och det söta tilltalade mig. Otroligt snyggt och våldsamt rart måste jag säga, det här var en mycket lyckad och slumpad upptäckt denna lördag.
Hennes verk vill jag verkligen se mer av. Utställningen pågår fram tills den 28 januari så passa på att slinka in för en titt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så otroligt gullig den ser ut! ^w^