måndag, februari 02, 2009

I enlighet med dagens sinnestämning

Idag har det inte varit min dag. Det mesta har känts motigt. Irritation och ilska har genomsyrat allt idag.

Serietecknaren Sara Hansson gjorde mig uppmärksam på att det där gamla skräp-patriarkatet som vi uppenbarligen (fast jag trodde i min enfald vi kommit längre) ännu lever i, faktiskt verkar finnas - hur förlegat det än låter.
Utifrån SvD:s artikel uppfattas manliga serietecknare som norm, det är de som får komma till tals, de kvinnliga är snarare undantag som inte får chans att uttala sig om sitt skapande. Nå, Sara Hansson skrev ett mail till den aktuella
Det får mig att längta efter Dödsmördarfeministen av Ira Mallik, som förr om åren fanns att läsa i Bang (nu har jag inte läst Bang på alldeles för länge). Hon kunde minsann förvandla alla dumma män och Big Daddys till BAJS. Det ni!
BAH!!

2 kommentarer:

Sara Britta sa...

Jag hade helt hunnit glömma DMF – tack för påminnelsen :-) Har inte heller läst Bang på länge, eller i alla fall inte nya nummer, men de finns ju att låna på bibliotek.

marlan sa...

Jaa, jag har en massa gammla nummer av Bang där DMF är med. Brukar kika i dem ibland och fnittra lite. Kanske en ny prenumeration är på sin plats?
Å andra sidan är Bang en god anledning för att ta sig till biblioteket, jisses, jag vill ju arbeta där i framtiden!!