måndag, november 17, 2008

Om en söndag och en lek


Söndagen.
Jag åkte hem från arbetet och mådde förvånansvärt (ja, för årstiden) bra, en känsla av lugn infann sig medan pendeltåget saktade in vid Karlberg. Jag tänkte på att den stora byggnaden vid Tomteboda postterminal ser ut som slavskeppet för robotar i Star Wars... Hur det sakta glider fram genom öknen, bara att öknen är förlagd till Solna. Tomteboda postterminal - ett slavskepp i sig kanske.

Jag fikade med relativt nyfunna kamraten A på Tellus biocafé på kvällen. Alltid märkligt att träffa någon som man endast språkat med via vida världsväven, det blir alltid lite konstigt, konstgjort. Som att man är iakttagen och iakttar in i minsta detalj.
12 kronor för ekologiskt kaffe inklusive påtår, tackar så mycket! Utanför är det kallt men caféet känns varmt, ombonat med diverse udda möbler, samt ett vitt piano och endast öppet i samband med biografens visningar och andra evenemang. På väggarna hänger diverse tavlor av, vad jag misstänker är, lokala konstnärer. Vi avhandlar en bredd av ämnen medan kaffe och te dricks upp och det var verkligen trevligt, hit skall jag återkomma mången gång.

På den korta promenaden från caféet svär jag över att jag fryser om händerna, hemma väntar D's goda potatisgratäng och en sömndrucken hund.
Söndagskvällen avslutas med The Fall av Tarsem Singh. Riktigt drömsk och vacker film. Regissören kände jag igen på grund av filmens sceneri, han har även gjort The Cell, också den otroligt snygg rent visuellt.


Och nu blir det boklek, det var länge sedan nu:

1. Ryck närmaste bok i din omgivning.
2. Slå upp sidan 56.
3. Leta upp den sjunde meningen på den sidan.
4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner.
5. Lägg gärna till bokens titel och författare.


Närmaste bok i skrivande stund, ligger i hyllan på mitt nattduksbord och den sjunde meningen på sidan 56 lyder:
"Crematoria vented into the airborne ashes of wills burnt by jealous executors, which mixed with coaldust burnt to keep dying lovers warm."
Boken är Perdido Street Station av China Miéville, som jag faktiskt inte ställt tillbaka i bokhyllan sedan jag läste den i somras.

Så, vad står på sidan 56 i närmsta boken hos min läsarskara? Och vilken är det?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det står "Med mig."

Anonym sa...

Det går att läsa på min blogg nu. ;)

Maud/En bok om dagen sa...

Det finns på min blogg också...
;-)

Lurpack sa...

"All bebyggelse i Gamla stan skulle, förutom "gamla monumentala byggnader" som kyrkorna, vissa administrativa centra, slottet och börsen, rivas ned och ge plats åt "palatslika hus"."

Vilken apokalypsoppa det blev av den bokleken.

Lisse sa...

På min blogg finns det också!

Cia sa...

och min med :)

marlan sa...

Vad kul att få läsa vad alla läser!
Mycket sällan, för att inte säga aldrig, kan jag gissa verket.

Anonym sa...

hej! jag är också med i bokleken! :)

Anonym sa...

Jag hakar oxå på: kom och läs (och gissa..)